Egitim-Dünyası

2015 KPSS Tercihleri Ne Zaman Olacak? TIkla Öğren

2015 KPSS Tercihleri Ne Zaman Olacak? TIkla Öğren

ATAMA TARİHİ NEDEN DEĞİŞTİ ?

Kpss hakkında uygulamalar sorular ve sıkıntılar devam ediyor son haberimizde ise KPSS ile ilgili neden atamaların tarihi değişti sorusu var, evet atama tarhileri değişti ve sorular arka arkaya gelmeye başladı, işte ayrıntılar

.CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 2015 KPSS yerleştirme işlemi için başvuruların 16-24 Nisan tarihinde çekilmesinin nedenini sordu. Faruk Çelik Şu Açıklamayı yaptı.

Hamzaçebi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yazılı olarak cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, geçmiş dönemlerde KPSS yerleştirme takvimi belirlenirken mezun olacak adayların da göz önünde bulundurulduğunu ve atamaların Haziran ayında gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bakan Çelik’in, 2015/1 yerleştirme işlemlerinde memur talebi olan kurumların taleplerini 20 Mart’a kadar Devlet Personel Başkanlığına bildirmeleri ve toplanan taleplere göre ilana çıkılmasının ardından 16-24 Nisan tarihleri arasında başvuruların alınacağını açıkladığı ifade edilen önergede, “Oysa yüksek eğitim kurumları ve orta öğretim son sınıf öğrencilerinin eğitim dönemleri Haziran ayı içinde sona ermektedir. Bu durumda okullarını 2015 yılı Haziran ayında bitirecek olan öğrenciler memurluk için başvuramayacaklar ve gelecek memur atama dönemine kadar beklemek zorunda kalacaklardır” değerlendirmesinde bulunuldu.

Hamzaçebi, önergesinde şunları sordu:

“Son 5 senelik KPSS alımlarına bakıldığında; 2011/1 başvurularının 20 Haziran – 1 Temmuz 2011, 2012/1 başvurularının 18 Haziran – 27 Haziran 2012, 2013/1 başvurularının 24 Haziran – 3 Temmuz 2013, 2014/1 başvurularının 23 Haziran – 2 Temmuz 2014 tarihlerinde alındığı gerçeğinden hareketle, memur alımlarında her sene için Haziran ayında mezun olacak adaylar da göz önünde bulundurularak atamaların Haziran ayında gerçekleştirilmesine dikkat edildiği açık ve net olarak ortaya çıkmakta iken 2015 yılı Haziran ayında mezun olacak öğrenciler hangi sebeple cezalandırılmaktadır?

2015 yılı Haziran ayında mezun olacak öğrencilerin bu yerleştirme için başvuramayacak olması bir mağduriyet yaratmayacak mıdır? KPSS 2015/1 memur yerleştirme tercihi için müracaat tarihinin Nisan ayına alınmasının Haziran ayında yapılacak genel seçimlerle bir ilgisi var mıdır? Yapılacak memur atamalarının seçim tarihi öncesine çekilmesi ve siyasi çıkar için kullanılması, hükümetinizin hakkaniyet anlayışıyla bağdaşmakta mıdır?”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ