Egitim-Dünyası

2015 İşsizlik Rakamları Belli Oldu

2015 İşsizlik Rakamları Belli Oldu

KORKUTAN RAKAMLAR GİTTİKÇE ARTIYOR!

SAYI KATLANARAK ARTIYOR!

İşsizlik her geçen gün büyüyor bu büyüme ülkenenin hep hayal edilen büyümesinden çok daha büyük, önü alınamaz işsizliğe karşı devlette eli kolu bağlı bir şekilde kalıyor, kalifiye eleman gücü  ve beyaz yakalı eğitimli kişiler ülkede yer almasına rağmen ülkenin can damarı sanayi ve elektronikte hala eleman ihtiyacı var.

ÜNİVERSİTE MEZUNU İŞSİZ ARTIYOR 

Her işi yapmak istemeyen ve kendi mesleklerinin peşinden koşan üniversite mezunları vasıfsız çalışmak yerine işsiz kalmayı tercih ediyor, bununla birlikte işsizlik seviyesinin en az olduğu eğitim seviyesi ilkokul mezunları seçim yaklaşırken devletin bu kadar işsiz ile alakalı bir çalışma yapması bekleniyor.

Kpss için bekleyen memur adayları ile sayıları yüzbinleri geçen öğretmen adaylarını da bu alana dahil etmek şart, binlerce işsiz lisans ve yüksek lisans mezunu kişinin de sabırlarının son noktasında olduğu bir gerçek,

İŞTE İŞSİZLİK RAKAMLARI !

işsizlik oranı Ekim-Kasım-Aralık döneminde yüzde 10,7 ile yaklaşık 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı.
Kasım dönemi işsizlik oranı açıklandı. İşsizlik oranı Ekim-Kasım-Aralık döneminde yüzde 10,7 ile yaklaşık 4 yılın en yükseğine çıktı.

İşsizlik, Ocak 2011’de yüzde 11,1 olmuştu. Bu dönemde tarım dışı işsizlik oranı ise yüzde 12,7 olarak gerçekleşti.

 

Eğitim dünyası sitesi olarak eğitimle alakalı her haber ve her güncel olayda değerli okuyucularımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ