Egitim-Dünyası

2015 EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

2015 EKPSS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

 

2015 EKPSS SONUÇLARI

EKPSS sonuçları bu hafta açıklanacak binlerce adayın sonuçları için ayrıntılar ;

2015 (EKPSS) Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih işlemleri sona erdi ve adayları tercih sonuçları heyecanı sardı.

 

EKPSS TERCİHLERİNDE SONUÇLARINDA İZLEYECEĞİNİZ İŞLEMLER:

ÖSYM’den önemli 2015 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme uyarısı; Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memlinkuğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruluşlarının boş kadrolarına ÖSYM tarafından yerleştirme yapılması amacıyla 16 Nisan 2015 tarihinde başlayan 2015 EKPSS/KURA İle Engelli Memur Yerleştirme tercih işlemleri, 24 Nisan 2015 tarihinde sona erdi. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki Tercih işlemleri ekrandaki uyarılara göre tercihlerinin ÖSYM’ye ulaştığından emin olmaları için ekranda “2015-EKPSS/KURA Tercihleriniz başarılı bir şekilde ÖSYM’ye bildirilmiştir.” ifadesini görmeleri gereklidir. Adaylar, tercih işlemini tamamladıktan sonra “Tercih Süresi” içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini kesinlikle kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü edinerek saklamalıdır.

Tercihlerin geçerli hale gelebilmesi için tercihlerin, ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan ya da uygulamadan mezun olunması zorunludur (Danıştay 12. Daire Reislığının kararı gereğince alt öğrenim düzeylerindeki kadroları tercih hakkı bulunan adayların, sınava girdikleri üst öğrenim düzeyinde mezun olamasalar da, tercih ettikleri alt öğrenim düzeylerindeki kadroların gerektirdiği alan/uygulamadan tercihlerin ÖSYM’ye internetle gönderildiği gün itibarıyla mezun olmaları gereklidir.

Tercihlerin internetle ÖSYM’ye gönderildiği gün itibarıyla mezun durumda bulunmayan adayların, yerleştirilmeleri yapılmış olsa dahi, atamaları yapılmayacaktır. Adayların boş kadrolara ve pozisyonlara yerleştirme işlemlerine alınabilmeleri için tercihlerin kurallara makul olarak yapılması ve yapılan tercihlerin geçerli olması zorunludur.

Anadolu İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi, İmam Hatip Lisesi (Yabancı Dil Ağırlıklı), İmam Hatip Okulu, Anadolu İmam Hatip Lisesi Programı, İmam Hatip Lisesi Programı mezunu adaylar, alanlarına bağlı kalmaksızın “2049” nitelik kodunun bulunduğu kadroları tercihleri arasında gösterebileceklerdir.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ