Egitim-Dünyası

2015 AÖF Ders Muafiyeti Ve Ders Transferi !

2015 AÖF Ders Muafiyeti Ve Ders Transferi !

2014-2015 Öğretim Yılı Bahar Dönemi Ders Transferi ve Muafiyet İşlemleri SON GÜN 13,02,2015 cuma tarihidir
Muafiyet ile ilgili önemli bilgilendirme:
AÖF sayfanızda yer alan muafiyet işlemleri hakkında ÖNEMLİ bilgilendirme yazısıdır. Okumanız önemle rica olunur.
AÖF’nin muafiyet kapsamında belirlediği .
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II,
Türk Dili I – II,
Yabancı Dil I – II,
Temel Bilgi Teknolojileri I – II
AÖF veya farklı bir üniversiteden
mezun olan öğrenciler yukarıda adı geçen derslerin tümünden MUAFTIR.
kayıtlı olup eğitime devam eden /kaydı silinmiş/lisans programından kaydını sildirerek Önlisans diploması alan öğrenciler ise daha önceden almış ve başarmış oldukları derslerden MUAFİYET TALEBİNDE BULUNABİLİRLER.
Başka bir üniversiteden gelip AÖF de devam etmek isteyen öğrenciler için ise muafiyeti istenen derslerin not aralıklarının AÖF de denk gelen harf aralığına bakılarak Dekanlık tarafından karar verilir.
Başka bir üniversiteden mezun olup AÖF’ den devam eden öğrencilerden ise Onaylı Transkript istenmekte ve bu öğrencilerin hangi dersten muaf tutulup tutulmayacağı ise transkriptde belirtilen not aralıklarının AÖF’ deki hangi not aralığına denk düştüğüne bakılıp yine Dekanlık tarafından karar verilecektir.
DİKEY GEÇİŞ İLE GELEN ÖĞRENCİLER İÇİN HERHANGİ BİR MUAFİYETLİK BAŞVURUSUNA GEREK YOKTUR, sistem bu işlemi otomatik yapmaktadır.
Daha önce Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine ÖSYM Öğrenci Numarası ile kaydı bulunanlar diğer bir deyişle bu kaydında T.C. kimlik numara bilgisi bulunmayan öğrenciler, muafiyet işlemleri için 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna başvurarak gerçekleştireceklerdir.
Öğrenci Muafiyet işlemleri için gerekli belgelerini AÖF Bürosuna teslim etmediği sürece, öğrenci sayfasından 2014-2015 Öğretim yılı Bahar Dönemi için yaptığı başvuruda DEĞİŞİKLİK ve İPTAL işlemi yapabilir.

Muafiyet değişiklik/iptal işlemi, muafiyet işlemleri yapıldığı dönem için yapılır, sonraki dönemlerde iptal talebinde bulunulamaz.
Muafiyet başvurusunu ÖĞRENCİ SAYFASINDAN tamamlamasına rağmen AÖF Bürosuna belgesini teslim etmeyen ya da öğrenci sayfasında muafiyet başvurusunu tamamlamadan AÖF Bürosuna başvuran öğrencinin MUAFİYET TALEBİ KABUL EDİLMEZ.
Yukarıda bahsi geçen derslerin dışında başka dersler için muafiyet talepleri dikkate alınmaz.
EKRANDAN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER
Yukarıda adı geçen dersleri alıp ve başarmış olan ve muafiyet talebinde bulunacak öğrenciler;
1. AŞAMA: http://aof.anadolu.edu.tr adresi “Öğrenci Girişi” linkinden T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak “Muafiyet İşlemleri” menüsünde ilgili alanları 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında doldurarak internet başvurusunu tamamlamalıdır.
2. AŞAMA: Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgelerini 26 Ocak – 13 Şubat 2015 tarihleri arasında AÖF Bürosuna teslim etmelidir. Muafiyet işlemleri için gerekli belge/belgeleri teslim etmeyen ya da eksik teslim eden öğrencinin MUAFİYETLİK BAŞVURUSU KABUL EDİLMEYECEKTİR.
MUAFİYET TALEP EDEN ÖĞRENCİNİN BÜROYA TESLİM ETMESİ GEREKEN EVRAKLAR

Öğrenci mezun durumda ise :
Diploma Aslı ya da Onaylı Fotokopisi,
Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı,
Mezuniyet Tarihini Gösteren Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi)
Öğrenci kayıtlı / Kaydı Silinmiş / Lisans Programından Kaydını Sildirerek Önlisans Diploması Almış ise ;
Onaylı Transkript (Not Durum Belgesi) ni büroya teslim etmek zorundadır.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ