Egitim-Dünyası

2015 2016 Pedagojik Formasyon Ek Kontenjan

2015 2016 Pedagojik Formasyon Ek Kontenjan

Heyacanla beklenen pedagojik formasyon kontenjanının açıklanması ile yaşanan hayal kırıklığının ardından bir süredir Türkiye’nin önemli bir gündemi haline gelen Pedagojik Formasyon krizine ilişkin yeni çalışamalar kapıda gibi. Türkiye çapında Formasyon kontenjanına karşı öğrenci ve mezunlar tarafından  itiraz ve protestoların iyi ce artması bir çok mecrada bu konu ciddi bir şekilde gündemde olamadı ve açıklamalar yapılması bu mücadelenin başarıya ulaşmaya yaklaştığını göstermektedir.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun gereğini yapma sözüyle başlayan ve bu ilanı takip eden bir hafta içerisinde 15 bin konetenjan ile YÖK tarafından açıklanan Pedagojik Formasyon sertifika programları bu uygulamayı bekleyen 600 bin genci tatmin etmekten çok uzak kalınca konu demokratik protestolarla gündemde tutulmaya devam edildi. Türkiye çapında gerek üniversitelere gerekse YÖK binasına her gün giden binlerce Fen Edebiyat fakültesi öğrencisi ve mezunu yarım milyonun üzerinde talebe 15 binlik formasyon cevabını kabul etmediklerini, adil bir çözüm istediklerini haykırıyor. öğrenci ve mezunların bu ciddi talebini ilk duyan makamlar üniversiteler oldu.

BİRÇOK ÜNİVERSİTE ARTIK ÖĞRENCİNİN YANINDA

Tepki ve talebi değerlendiren bir çok üniversite resmi internet sitelerinden gençlerin 2016 yılı için Pedagojik Formasyon taleplerini ve ihtiyacı gördüklerini, buna paralel olarak YÖK’e kontenjanın artırılması için başvurduklarını ilan etti. Söz konusu üniversitelerin sayısı her geçen gün artıyor. Sosyal medyada bir arada olmaya devam eden Formasyon gönüllüleri ise taleplerini demokratik yollardan aramaya devam ediyorlar.

KONU YÖK TARAFINDAN GÜNDEME ALINIYOR

Öte yandan edinilen bilgiye göre üniversitelerden gelen başvuruların Yüksek Öğretim Kurumu YÖK’te de olumlu yönde bir hareketliliğe neden oldu ve kontenjan artırılması için bazı toplantıların yapıldı. YÖK’ün son viraj olarak görülen bu hafta içerisinde yeni kontenjan rakamlarını açıklayabileceği belirtiliyor. EĞİTİM DÜNYASI .net olarak her zaman olduğu gibi formayson isteyen adayların yanında olmaya devam edeceğiz…

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ