Egitim-Dünyası

2015-2016 Formasyon ile İlgili Her Şey -1

2015-2016 Formasyon ile İlgili Her Şey -1

2015-2016 Formasyon İle ilgili Bilgiler aksaklıklar ve Sıkıntılar -1

Öncelikle sitemizi takip eden bize destekleriyle ve ilgileriyle her zaman güç veren okurlarımıza ,takipçilerimize içten bir merhaba diyorum.

Uzun zamandır sitemizde yer vermediğimiz bir konudan bugün bahsedeceğiz, evet çoğu kişinin tahmin ettiği gibi formasyon konusunda düşüncelerimizi fikirlerimizi ve tavsiyelerimizi size yazı dizisi halinde sunacağız.

FORMASYON BU SENE VERİLECEK Mİ ?

Bu seneki KPSS ile öğretmen sayısındaki patlama herkeste büyük bir şaşkınlık yarattı, yüzbinlerce aday öğretmen, atama sayısı ile öğretmen sayısı oranlarını gördükleri zaman şok oldular. öğretmen aday sayısı 438 bine yaklaşırken öğretmen alım sayısı sadece 37 binde kaldı, yani mevcut aday öğretmenlerden sadece yüzde onu atanacaktı bu öğretmenlik mesleğinin sonunun geldiğinin en büyük göstergesi olarak kabul edildi.

Peki bu kadar öğretmen adayı varken ve bu kadar öğretmen adayı atanmayı beklerken öğretmen adaylarını arttırmak komada olan öğretmenlere ve öğretmenlik mesleğine ayrıca bir zulüm değil mi ?

Bu konuda karar veren kurumlar olan YÖK,ÖSYM, MEB çözüm için yol açmamış durumda, bu sene verilecek bir formasyon ile öğretmenlik mesleği tekrardan dönülmez bir yola girebilir.

FORMASYON ÜNİVERSİTELERE EK GELİR KAPISI MI ?

Her sene yüz binlerce kişiye formasyon veren bu eğitim kurumları, öğrencilerden 2.000-2500 civarında bir kayıt ücreti istiyor, bu ücretler görev yapan öğretmenlere ve üniversiteye ek gelir olarak geri dönüyor.

Çok açık noktalar var , üniversiteler formasyon vermeye devam edebilir ve buna devam etmek isteyecekleri çok açık mezunlar ve son sınıfların formasyon istemeye devam ettikleri de biliniyor, kısacası bu sorunun çözümünün sadece bu kurumlar tarafından yerine getirileceği anlaşılıyor.

FORMASYON ÖĞRENCİSİ ÜNİVERSİTENİN İMKANLARINDAN FAYDALANABİLİYOR MU ?

Formasyon öğrencisi bir çok arkadaşımızla konuştuğumuzda üniversitedeki sosyal etkinlikler ve katılımlarda formasyon öğrencileri geri planda kalıyor.

Çok uzun olmayan bu eğitim döneminde birçok arkadaşımız kütüphanelerden ödünç kitap almayı isterken bile büyük sıkıntılar yaşadıklarını ,bazı üniversitelerin kendilerini sadece bir müşteri olarak görmesinden rahatsız olduklarını dile getiriyor.

Formasyonla alakalı yazı dizimizin ilk bölümünü tamamladık, yaşadığınız sorunları, sıkıntıları, dilek, istek ve önerilerinizi bizimle paylaşın, formasyon almak isteyen, bu konuda çok bilgisi olmayan arkadaşlarımıza yardımcı olmak için görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bize gönderebilirsiniz, bizi takip etmeye devam edin.

EĞİTİM DÜNYASI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ