Egitim-Dünyası

2014 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

2014 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

ygs_sinav_sonuclari_2014_osym_aciklanma_tarihi_h1501502014 YGS Sonuçları, 2014 ygs ne zaman açıklanacak, YGS sınav sonuçları ne zaman, 2014 ygs açıklanma tarihi, 2014 YGS Sonuçları ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

2014 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak ?

2 milyon 7 bin 685 aday’ın girdiği ve genel kanıya göre hala içerisinde ciddi sorunları barındıran 2014 YGS sınavı geçtiğimiz günlerde gerçekleşti. Seçim dönemine gelen bu süreçte öğrencilerin ne kadar verimli ders çalıştıkları da ayrı bir muamma konusu.  Fakat öğrencilerin geleceğini sınavlarla ölçmek için var olan ÖSYM bütün bu olumsuzluk ve sorunlara rağmen ne yazık ki bu sene de YGS ile üniversitelere öğrenci yerleştirecek.

 

 

Ülkemizdeki sınav sisteminin vahim durumunu kısaca özetlemek istedim öncelikle.

Sınava giren öğrencilerin merakla beklemeye başladığı 2014 YGS Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak sorusunun cevabı. Bu sınavın sonuçlarının açıklanması üniversiteye giriş için kullanılan ikinci basamak sınavı olan LYS için önemli. Çünkü 2014 YGS’ye girenler bu sınavdan aldıkları puana göre 2014 LYS’ye çalışmaya başlayacaklar.

Geçen yıllardan edindiğimiz tecrübeye göre sınav sonuçları en geç 1 hafta içerisinde açıklanacağını düşünüyoruz. Fakat bu şimdilik bir tahminden öteye gitmiyor.

ÖSYM tarafından yapılan tek resmi açıklama ise ÖSYM Başkanı Ali Demir’e ait. O da şöyle :

“Hedefimiz en kısa zamanda adayların sonuçlarını öğrenmelerini sağlamak. Bunun için gerekli olan bütün uygulamalarımızı gerçekleştirdik, bütün tedbirlerimizi aldık. En kısa zamanda, belki de pek çok adayımızın hayal edemeyeceği kısa bir zamanda açıklamayı planlıyoruz”

Sonuçları sizin için hazırladığımız aşağıdaki ÖSYM’nin sonuç açıklama sayfasından öğrenebilirsiniz.

 

 

 

2014 YGS Sınav Sonuç Belgesi Adresime Gönderilecek mi

ÖSYM bilindiği üzere uzun süredir sonuç belgesi vs. belgeleri adayların adreslerine göndermiyor. 2014 YGS’de de bu gelenek aynen devam edeceği için 2014 YGS sonuçları adayların iletişim areslerine gönderilmeyecek ve sadece sonuc.osym.gov.tr  adresi üzerinden yayınlanacak. Burada yayınlanan sonuçlar ise tebliğ hükmünde geçerli olacak.

 

 

2014 YGS Sınav Sonuç Belgesi Kontrolü

Siz bu belgenin kesinliğini nasıl ispatlayabilirim diye sorabilirsiniz. Bunun için ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden açıkladığı sınav sonuç belgesinin alt kısmında rastgele oluşturulmuş bir kod yerleştiriliyor. “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” sayesinde bu 2014 YGS sınav sonuç belgesinin resmiyeti ve kesinliği belgenebiliyor.

2014 LYS Sınavına Kimler Girebiliyor

Öğrencilerin geleceğini bir sınava yüklemek amacıyla (!) geçilen iki basamaklı sınav sisteminin ikinci basamağı olan 2014 LYS Sınavı’na girebilmek için 2014 YGS’den en az 180 puan alma şartı var. Yani 2014 YGS Sınavı’ndan 180 altı puan alanlar 2014 LYS Sınavı’na girme hakkını elde edemiyorlar. Yani öğrencilerin kaderi gene de ilk sınavda başarılı olmaya bağlanmış durumda…

 

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″] Güncellemeleri ve yeni yazılarımızı  Sayfamızdan,  Sayfamızdan                                      veya  google plus sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.

egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz

[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ