Egitim-Dünyası

2014 YDS Başvuru, Sınav Ücreti ve Kılavuz

2014 YDS Başvuru, Sınav Ücreti ve Kılavuz

YDS 2014 Sonbahar Başvuru Tarihleri, YDS 2014 Sınav Ücreti, YDS Sınav ücretinin Yatırılacağı Bankalar,YDS Başvuru Kılavuzları,yds başvuru parası,yds başvuru 2014 ile ilgili detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

ÖSYM Tarafından Yapılan açıklamaya göre , 7 Eylül’de gerçekleştirilecek olan YDS sınavı başvuruları 10 temmuz 2014 tarihi ile başlamış bulunmaktadır tüm kılavuzlar sınva ücreti ve yatırılacağı banklara ile ilgili deteaylar maddeler halinde aşağıda verilmiştirç

Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacak. Kılavuzda, başvuru, sınav, değerlendirme, sınav sonuçlarının kurumlarca kullanımı ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.

YDS SONBAHAR BAŞVURU TARİHLERİ

10.07.2014 Perşembe-22.07.2014 Salı Tarihleri arasında yapılacaktır

 

YDS sınav ücretinin yatırılacağı bankalar2014-yds-sonbahar-donemi-basvurulari
-T.C. Ziraat Bankası ATM ve İnternet bankacılığı

-T. Halk Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı

-Akbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı

-Kuveyt Türk Katılım Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Türk Ekonomi Bankası tüm şubeler ve İnternet bankacılığı(KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Denizbank tüm şubeler ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

-Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)

*Sınav ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

YDS sınav ücreti

2014 için 50 TL olarak belirlendi

Sınav ücretinin yatırılması: Adaylar, 50,00 TL olan sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine  yatıracaklardır. Adayların, sınav ücretini yatırmaları için kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden  birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik Numarası ile ad ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu  T.C. olmayan adaylar Y.U. numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin  yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdırlar. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru  yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir. Adaylar isterlerse banka  şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer  alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılabilirler.

DİKKAT: Sınav ücretini bankaya yatırmış olmak başvuru için yeterli değildir. Ücret yatırıldıktan sonra  bu kılavuzda belirtildiği şekilde başvurunun tamamlanması gerekmektedir

YDS Başvuru Kılavuzları

 
YDS puanları ve seviyeleri
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirlir
90 – 100  arası puan (A) seviyesi,
80 – 89  arası puan (B) seviyesi,
70 – 79 arası puan (C) seviyesi,
60 – 69 arası puan (D) seviyesi,
50 – 59 arası puan (E) seviyesi

YDS NEDİR

YDS ( Yabancı Dil Seviye Belirleme Sınavı), 4 Ocak 2013 tarihinden  itibaren eski KPDS ve ÜDS sınavları yerine ve ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda 2 kez ÖSYM tarafından gerçekleştirilen sınavıdır. İngilizce, Almanca, Fransızca dillerine ek olarak başka dillerde de yapılan bu sınavın süresi150 dakikadır. Gramer, Cümle Tamamlama, Çeviri, Diyalog ve Paragraf Tamamlama ve Okuma Parçaları konularını baz alan ve 80 sorudan meydana gelen bir sınavdır.

YDS’ye kimler başvuru yapabiliyor sınav hangi amaçla yapılıyor?
YDS, yüksek lisans, lisans, doçentlik sınavları, KPSSA grubu öğretmenlik sınavında dil puanı hesaplanacak adaylar, Tıpta uzmanlık ile Diş hekimliğinde uzmanlık sınavlarına girmek isteyenler, yurtdışı denklik sınavlarına girecekler ve memuriyette dil tazminatı alacak olan kişiler bu sınava girmektedirler.

 

Başvurular Nasıl ve Ne Şekilde Yapılcaktır

• ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine ilk kez kayıt olacak adaylar ile Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı  adaylardan eğitim bilgisi bulunmayanlar (Eğitim durumu bilgilerinin sisteme kaydı için yanlarında  eğitim bilgilerini gösterir resmi belge bulunduracaklardır
başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezlerinden yapacaklardır.

• Sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde değişiklik/eksiklik/yanlışlık olanlar (Eğitim durumu bilgilerinin  sisteme kaydı için yanlarında eğitim bilgilerini gösterir resmi belge bulunduracaklardır. Başvurularını sadece ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapacaklardır.

• Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunmayan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim
bilgilerinde değişiklik bulunmayanlar başvurularını diledikleri bir başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru
merkezleri) aracılığıyla yapacaklardır.

Adayların önceki başvurularında belge kontrolü ile alınan eğitim bilgileri Aday İşlemleri  Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar bu bilgilerini Aday İşlemleri Sistemi’nden (https://ais.osym.gov.tr) kontrol etmelidir. Eğitim bilgileri eksik, hatalı olan veya eğitim  bilgileri alanında hiçbir bilgi bulunmayan adayların eğitim bilgileri, Sınav  Koordinatörlükleri tarafından belgeye dayalı olarak kontrol edilerek alınacaktır. Başvuru  Merkezlerinden ise eğitim bilgileri değişen, hatalı olan adaylarla ilgili düzeltme  yapılamayacak, eğitim bilgisi bulunmayan adaylara ait kayıt işlemleri yapılabilecektir.  Adayların ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı eğitim bilgileri diğer   sınavlarda/yerleştirmelerde de kullanılacağı için eğitim bilgileri Sınav Koordinatörlükleri  ve Başvuru Merkezleri tarafından belgeye dayalı olarak kontrol edilerek alınacaktır.

Merkezimiz kayıtlarında geçerli bir fotoğrafı (*) bulunan adaylar (sistemde kayıtlı eğitim bilgilerinde  değişiklik bulunmayanlar başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) veya diledikleri bir  başvuru merkezi (ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri veya başvuru merkezleri) aracılığıyla  yapacaklardır.

• Bireysel başvuru hakkı olan adaylardan Aday İşlemleri Sisteminde kayıtlı eğitim bilgisi olmayanlar başvurularını ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri ve başvuru merkezleri aracılığıyla yaparak bu bilgiyi  güncelleyebilirler. Mevcut bilgiyi değiştirmek isteyenler ise başvurularını Sınav Koordinatörlükleri  aracılığıyla yaparak bu bilgileri güncelleyebilirler.

Yabancı uyruklu adaylar veya hiçbir devletin uyruğunda olmayanlar; daha önce ÖSYM’den Y.U. Numarası almışlarsa yukarıda açıklanan durumlardan kendilerine uygun olana göre başvurularını yapacaklardır.  * Geçerli fotoğraf: Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla  başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi  tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf  güncellemesi gerçekleştirmiş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.   Başvuru merkezleri ve ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri bilgisi ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet
adresinde yer almaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ