Egitim-Dünyası

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

kyk_yurtkur_burs_ve_ogrenim_kredisi_basvuru_sonuclari_aciklandi2013 Burs ücretleri, Burslar ne kadar arttı 2013, Burs başvurusunda bulunabilmek için ne gerekli, kredi alabilmek için  taahhüt senedi nasıl alınır,2013 kyk burs ücreti, 2013 Burs fiyatı ne kadar, 2013 kredi ücreti ve taahhüt senedi hakkında tüm detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

 

7 Ocak 2013 tarihinden itibaren verilmeye başlanacak öğrenim kredisi ve burs ücretleri zamlı olan fiyatları belli olmuştur. Buna göre geçen sene 260 tl olan bu ücret, %8 artış ile 280 TL‘ye çıkarıldı. küçük bir artış olsada öğrencilerin yüzü gülecek gibi

  • Burs veya kredi hesabınıza her ay 280 tl yatırılacaktır.
  • Kredi ve burslar Ziraat Bankasından alınabilir.
  • Bu arada kredi ve burs almadan önce noterden taahhüt senedi almalı ve bölgenizdeki Yurtkur’a götürmelisiniz.(belgenin alımı yazının devamında detaylıca açıklanmıştır)
  • Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

 

Yurtkur’dan (KYK) Burs ve öğrenim kredisi kazanan öğrenciler Noter’den kendi adlarına Taahhüt Seneti çıkarmalı ve Yurtkurun bölgedeki herhangi bir yurduna veya posta adresine bu belgeyi ulaştırmalıdırlar.

Taahhüt Senetlerini Nereden Alabilirim ?

Yakınınızdaki bir noterden. Bulunduğunuz çevredeki noterleri ve telefon numaralarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

Taahhüt Senetini kime göndereceğim ?

Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine elden teslim edilebilir, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun “Söğütözü Mah. 2176 Sok. No:25 Çankaya/ANKARA ” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderilecektir.

Taahhüt Seneti göndermezsem ne olur ?

Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar Kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs veya Krediler ne zaman ödenecek ?

Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.

BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 TARİHİNDE TC ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN YAPILACAKTIR.

TARİHLERİN DİKKATLİ OKUNMASI VE İŞLEMLERİN SON GÜNE BIRAKILMAMASINI HATIRLATMAK İSTERİZ. SON GÜN HEM BİR AŞIRI YOGUNLUK OLACAK HEMDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI YETİŞTİREMEME GİBİ BİR TALİHSİZLİK

HESABINA 1040 TL YATAN ÖĞRENCİ LERİN  DURUMU

 YAŞABİLİRSİNİZKYK, Avrupa Birliği Burs projesi kapmasında birtakım yeni uygulamalara gitti. Şöyle ki bursu kesilen son sınıf öğrencilerine Aralık ayı itibari ile ödeme yapacak. 10 bin kız ve 10 bin erkek olmak üzere toplamda 20 bin öğrenciye Aralık ayı itibari ile ödeme yapılacak. Aralık ayı ödemesi + Avrupa Birliği fonundan gelen 3 aylık ödeme olan bu özel durumdaki öğrenciler bir sonraki ödemesini Nisan 7′de “260 TL+ yeni yıl zammı” olarak alacak. Zira 1040 TL / 4 ay = 260 TL / ay şeklinde olduğu da bu durumu doğrulamaktadır.

Bu nedenledir ki “Ocak ayında ödeme yapılacak mı?” sorusunun cevabı “HAYIR” olup, ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz tavsiyedir…

bu 1040tl konusuna ek olarak bundan sonraki nisandaki ödeme

arkadaşlar ab fonunda kredisi bursa dönüşenler için: Söz konusu bursunuz Kasım-2012 ayından itibaren başlatılmıştır. Tarafınıza daha önce öğrenim kredisi olarak ödenen Kasım-2012 ayı ödemesi bursa dönüştürülmüş olup, Aralık-2012, Ocak-Şubat-Mart 2013 ayları peşin olarak (260×4=1.040-TL) hesabınıza yatırılmıştır.

Adınıza yapılacak ikinci ödeme, Nisan-2013 ayında gerçekleştirilecek olup, ödenecek tutar Nisan-Mayıs-Haziran 2013 aylarını kapsayacak şekilde (260×3=780- TL) yine peşin olacaktır. kyk sitesinden alıntıdır.

burs fiyatları 2013 ile ilgili merak ettikleriniz ve sorularınızı aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz…

[stextbox id=”info”]2013-2014 Yılı Burs, Öğrenim Kredisi ve Yurt başvuru tarihleri ile şartları[/stextbox]

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″]
  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 359 YORUM
  1. Alper dedi ki:

    @Murat
    Murat kardeş güzel diyosun da ayın 8 i olmuş kimsede ses seda yok hepsi topu birbirinin üzerine atıyo anlamadım gitti aramadıgım yer kalmadı 2 gündür.

  2. Alper dedi ki:

    @egitimdunyasi
    Anladım bursum şuan sonlandırılmış durumda fakat temmuz ağustos aylarını kredi olarak alabilme imkanım yok mu acaba ne kyk ne banka ne de müşteri hizmetleri hiçbir bilgi vermiyor sadece bu ay yatmamış diyorlar. ilginiz için çok teşekkür edrim.

  3. Murat dedi ki:

    Kardeşim bu ilk aylar verilmeyen krediler 7 temmuzda toplu verilecek die duymuştum..Ama bi deişiklik yok bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim…

  4. Alper dedi ki:

    Merhaba, Hocam ben kredisi bursa çevirilen (aralık ayında 1040tl – nisan ayında 780 tl toplu burs alan.) öğrencilerden biriyim. Temmuz ayındayız ve ödeme alamadım neden acaba ? 5.250 küsür TL kyk ya imza attırdılar 4.800 ünü aldık gerisi yok. Temmuz ve ağustos ayının da yatması gerekiyordu neden yatmadı acaba veya gecikmeli mi yatacak müşteri hizmetleri bu durumdaki öğrencilerin pazartesi YATABİLECEĞİNİ söyledi ama emin konuşmadı. bilgilendirirseniz çok sevinirim.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      @birsel
      @Alper

      2012-2013 öğretim yılında Kurumumuzdan öğrenim kredisi alma süresinin son yılında olup; Kuruma burs/kredi müracaatında bulunduğu yılda hesaplanmış olan en yüksek burs puanına sahip 20.000 öğrencinin öğrenim kredisi, Kasım-2012 ayından itibaren AB bursuna dönüştürülmüştür.

      Siz de bu uygulamaya tabi tutulmuş bulunmaktasınız.

      Bu sebeple tarafınıza; daha önce Kasım-2012 ayında ödenen öğrenim kredisi tutarı AB bursuna dönüştürülerek, Aralık-2012 ayında, Ocak-Şubat-Mart 2013 aylarına ait toplam ¨1.040.- AB bursu ödemesi yapılmıştır.

      Ayrıca; Nisan-2013 ayında yine toptan olarak Nisan-Mayıs-Haziran 2013 aylarına ait toplam üç aylık ¨780.- daha AB bursu ödemesi yapılarak bursunuz sonlandırılacaktır.

      bir arkadaşın mailen yazılan cevabı buraya koyuyorum

  5. birsel dedi ki:

    Bu sene mezun oldum. 07 07 2013 tarihinde burs alabilecek miyim cevap verirseniz cok sevinirim… teşekkürler.

  6. erol dedi ki:

    2 yıllık burs alıyorum. temmuz burs harcını alabilirmiyiz cevaplarınız için teşkler..

  7. Mahmut dedi ki:

    sağoloun hocam teşekkürler
    @egitimdunyasi

  8. Mahmut dedi ki:

    2 yıllık öğrenım kredisi alıyorum. Bu sene mezun oldum Temmuz harcını alabilecekmiyim cvp verirseniz çok sevinirim.. tşkler.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      yanlış hatırlamıyorsam 9. aya kadar yatacak (cevabınız yorumlarda mevcut..)

  9. bahar dedi ki:

    meraba.
    ben geçen aylardanda bilgi almştım sizlerden.. 2 yıllk üniv. okydm ve bıraktm fakt öğenm kredisi almaya devam ediyrdm taki bu yıl mart ayında kesilene kadr.. kyk yı aradm . ödemeler ekim de başlayacak dedi ( her ay 262 tl şeklnde ödemem gerekymuş)..
    neden kredi kesildkten 2 yıl sonra ödeme yapmyrm?
    şuan AÖF okuyrm bi işişm sigortam yok yani borcumu ödeyemem. borcu ertelemek için örneği hazrladım.
    bu dilekçeyi elektronik ortamda yollasam olur mu?
    yada posta ile ankaraya göndersem..
    nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyrum bilgi verirmsnz?
    şimdiden teşekkürler..

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      merhabalarsonuçta bu bir dilekçe olduğu için ıslak imzanızın bulunması gerekli olduğundan postayla yollamanız gerekli (imzanızı mavi tükenmez veya pilot kalemle atınız yeni yasada zorunlu gibi bişey oldu ) ama sonuçta devlet kurumu burası oraya vardığını teyit ettirip işleme alındığından da emin olunuz…

  10. Zeynep dedi ki:

    bende başbakanlık bursuna başvurmak istiyorum ama nerden ve nasıl yapılacağı hakkında hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevınırım.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      2013-2013 yılı kredi ve burs için olan detaylı yazımız yakında yayınlanacaktır …

  11. enes dedi ki:

    ben 4 yıllık okudum ve 4 yıl boyunca geri ödemeli burs aldım ve okulum 1 yıl uzadı duyduguma göre bursda 4+1 varmıs suan burs kesık durumda bu uzayan 1 yıl içinde burs almak istiyorum bunun için n’yapmam gerekir acaba

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      maalesef sadece eğitim yılı süresi kadar alabiliyorsunuz….

  12. naim dedi ki:

    arkadaşlar. Nisan mayıs haziran olmak üzere mart ta 780 lira yatırıldı ve haziran dada 120 tl yattı benim hesaplarıma göre içeride 450 tl daha olması lazım çünkü ilk önceki aylarda aldığımız kredileri ve toptan yatırılan miktarları toplayıp son iki yıl için 5.250 tl’lik kredi tutarından çıkarınca bu sonuç ortaya çıkıyor.yanılıyormuyum? Temmuz ayında 450 tl daha yatacak mi.?
    Ikinci bir ihtimalde şu bu yatırılan 120 tl ocak ve haziran ayına kadar olan 20 tl’lik zam farkı 6aylık. Ve hala içeride 570 lira daha alacağımız var.ben son iki yıl aldım ve 5250 lira ya imza atmıştım hesaplarıma göre içeride ya 450 yada 570 tl daha alacağımızın olduğu…

  13. serhat dedi ki:

    ben 1040 tl üstüne 780 tl aldım bu temmuz ayı 280 olarakmı devam edecek yoksa en son kalan parayıda 780 olarakmı verecek..

  14. yağmur dedi ki:

    lise bursu temmuzun kaçında yatacak

  15. selin dedi ki:

    1040 Tl burs aldım 2. Seferde 780 yttı hzrndada 120 yattı yaz tatlınde burs yatıcakmı

  16. gökhan dedi ki:

    ben 1. sınıf öğrencisiyim gecen sene hazırlık tım bu sene basında bana 1040 yattı .. ve nisanda 780 aldım . temmuz da bana 780 tl yatcak mı buna da cvp verin lutfen TESEKKUR EDİYORUM…

  17. gökhan dedi ki:

    ii qünler ben suan burs alıyorum sigortalı bir işe girersem burs kesilir mi ?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      Burs Verilmeyecek Öğrenciler
      Madde 9 — a) Kurumdan öğrenim kredisi veya burs almış olan öğrencilere,
      b) (Değişik:RG-6/2/2011-27838)(1) 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu maddesine göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrencilere,
      c) Yetim maaşı ve nafaka alanlar dışında, asgari ücret düzeyinde aylık veya ücretle sürekli bir işte çalışan veya gelire sahip olan öğrencilere,
      d) Burs isteğinde bulunduğu tarihte okula giriş tarihi itibariyle bir öğretim yılı kaybı olan öğrencilere,
      e) Yabancı uyruklu öğrencilere,
      f) Polis akademisi öğrencileri ile askeri okul öğrencilerine,
      g) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,
      h)Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında öğrenim gören öğrencilere,
      k) Bu Yönetmelik hükümlerine göre burs almaya yeterli bulunmayan öğrencilere,
      burs verilmez.

  18. Bahadır dedi ki:

    Yaz aylarında kredide düzgün olarak yatıyor ama ihtiyaca göre 3 ayı peşin çekme imkanımız var mıdır ? Bankaya ya da Kyk’ya mı başvurmak gerekiyor. Temmuz, Ağustos,Eylül ayını peşin çekmek istiyorum.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      şuan kadar böyle birşey duymadım . Şu 2000 bin öğrencinin faydalandığı AB kapsamındaki burs ile karıştırmayın …

  19. sibel dedi ki:

    780 tl nisan mayıs hazıran ayının parasını aldım bursun kesilme tarihi 30.09.2013 yazıyor böylelikle ben temmuz ağustos ve eylül ayında da para alacak mıyım bilgilendirirseniz sevinirim .

  20. ali osman dedi ki:

    bu yıl temmuzun kaçında alıcaz arkadaşlar ya !

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      herzamanki gibi 7 sinde ..

  21. ebru. dedi ki:

    teşekkür ederim ilginiz için

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      yardımcı olabildiysek ne mutlu…

  22. gökhan dedi ki:

    ben 1. sınıf öğrencisiyim gecen sene hazırlık tım bu sene basında bana 1040 yattı .. ve nisanda 780 aldım . temmuz da bana 780 tl yatcak mı bilgisi olan varmı ?

  23. tarık dedi ki:

    merhaba burs yorumlarınızı okudum eylüle kadar devam eder diyorsunuz son sınıfım burs bitiş tarihi 30/06/2013 olarak gözüküyo kyk nın sistemine girdiğimde öğrenim kredileri yatmış gözüküyo 7.ayın ama burslar yatmamış gözüküyo 2 tane sorum olacak bız temmuzda burs alacakmıyız ve bugün 29 u burs ve krediler yattığına göre bizim bursun dolmasına 1 gün var ve yatması gerekmiyor mu ne yapmamı önerirsiniz.. şimdiden teşekkürler..

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      burslar degil krediler eylüle kadar yatıyor burslar haziran son dikkat ediniz…

  24. ebru. dedi ki:

    ben bu yıl mezun oldum ve kredi almıştım internetten bilgilerime baktığımda :Kredi Bitiş Tarihi: 30/09/2013
    yani en son hangi ay bursum yatacak? (toplamda 5250 tl ye imza attm şuana kadar 4800tl burs aldım bitiş tarihi ile ilişkilendiremedm yardımcı olabilirseniz sevinirim )

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kredi yorumlardada açıkladıgımız gibi okul başlangıcına kadar yani 9. aya kadar yatıyor fiyat farkıda normal çünkü bu parayı tefe tüfe endeks farkına göre ödeyeceksiniz yani kısaca biraz faiziyle…

  25. oğuzhan dedi ki:

    yani sorum şu;2. sınıfta kredi başvurusu yapılabiliyor mu?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet her sınıfta yapabilirsiniz…

  26. oğuzhan dedi ki:

    iki yıllık bilgisayar okuyorum ve 1. sınıfı geçtim. bu sene kredi başvurusu yapabilirmiyim?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      evet tarihleri kaçırmamaya dikkat edin…

  27. müslüm dedi ki:

    Avrupa projesi bursu alan öğrencilere temmuz ayında ödeme yapılacak mı?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kyk dan ödeme alınmayacagı şeklinde açıklandı maalesef…

  28. fulya dedi ki:

    ben 2 yıllık bir programdan mezun oldum bu yıl ilk yılımda krediye başvurmamıştım 2.yılımda almaya başladım 2.400 gibi bir miktara imza attım ne zamana kadar kredim devam edicek bilmek istiyorum. Yorumların coğunu okudum ama kendime bir cevap bulamadım yardımcı olursanız sevinnirim.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      kredi oldugu için dönem başına kadar yani ortalama bir yıl alacaksınız…

  29. kadir dedi ki:

    ünversite 2 sınıf öğrencisiyim geri ödemeli burs almak istiyorum ama nasıl alabileceğim hakkında en ufak bir fikrim yok online başvuru varmıdır acaba ? bilgili olan arkadaşlar gerekli internet adresini verebilirlermi.

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      başvuru tarihleri eylül ayına doğru açıklanır sitemizde bu tarihleri kaçırmadan online başvuru yaparsanız isteğiniz olur

  30. gülşen dedi ki:

    ben öğrnm krdsi aldm 4 yıllk okdm oklm btti en sn nezmna kadar burs yatçk

BİR YORUM YAZ