Egitim-Dünyası

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

kyk_yurtkur_burs_ve_ogrenim_kredisi_basvuru_sonuclari_aciklandi2013 Burs ücretleri, Burslar ne kadar arttı 2013, Burs başvurusunda bulunabilmek için ne gerekli, kredi alabilmek için  taahhüt senedi nasıl alınır,2013 kyk burs ücreti, 2013 Burs fiyatı ne kadar, 2013 kredi ücreti ve taahhüt senedi hakkında tüm detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

 

7 Ocak 2013 tarihinden itibaren verilmeye başlanacak öğrenim kredisi ve burs ücretleri zamlı olan fiyatları belli olmuştur. Buna göre geçen sene 260 tl olan bu ücret, %8 artış ile 280 TL‘ye çıkarıldı. küçük bir artış olsada öğrencilerin yüzü gülecek gibi

  • Burs veya kredi hesabınıza her ay 280 tl yatırılacaktır.
  • Kredi ve burslar Ziraat Bankasından alınabilir.
  • Bu arada kredi ve burs almadan önce noterden taahhüt senedi almalı ve bölgenizdeki Yurtkur’a götürmelisiniz.(belgenin alımı yazının devamında detaylıca açıklanmıştır)
  • Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

 

Yurtkur’dan (KYK) Burs ve öğrenim kredisi kazanan öğrenciler Noter’den kendi adlarına Taahhüt Seneti çıkarmalı ve Yurtkurun bölgedeki herhangi bir yurduna veya posta adresine bu belgeyi ulaştırmalıdırlar.

Taahhüt Senetlerini Nereden Alabilirim ?

Yakınınızdaki bir noterden. Bulunduğunuz çevredeki noterleri ve telefon numaralarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

Taahhüt Senetini kime göndereceğim ?

Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine elden teslim edilebilir, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun “Söğütözü Mah. 2176 Sok. No:25 Çankaya/ANKARA ” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderilecektir.

Taahhüt Seneti göndermezsem ne olur ?

Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar Kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs veya Krediler ne zaman ödenecek ?

Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.

BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 TARİHİNDE TC ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN YAPILACAKTIR.

TARİHLERİN DİKKATLİ OKUNMASI VE İŞLEMLERİN SON GÜNE BIRAKILMAMASINI HATIRLATMAK İSTERİZ. SON GÜN HEM BİR AŞIRI YOGUNLUK OLACAK HEMDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI YETİŞTİREMEME GİBİ BİR TALİHSİZLİK

HESABINA 1040 TL YATAN ÖĞRENCİ LERİN  DURUMU

 YAŞABİLİRSİNİZKYK, Avrupa Birliği Burs projesi kapmasında birtakım yeni uygulamalara gitti. Şöyle ki bursu kesilen son sınıf öğrencilerine Aralık ayı itibari ile ödeme yapacak. 10 bin kız ve 10 bin erkek olmak üzere toplamda 20 bin öğrenciye Aralık ayı itibari ile ödeme yapılacak. Aralık ayı ödemesi + Avrupa Birliği fonundan gelen 3 aylık ödeme olan bu özel durumdaki öğrenciler bir sonraki ödemesini Nisan 7′de “260 TL+ yeni yıl zammı” olarak alacak. Zira 1040 TL / 4 ay = 260 TL / ay şeklinde olduğu da bu durumu doğrulamaktadır.

Bu nedenledir ki “Ocak ayında ödeme yapılacak mı?” sorusunun cevabı “HAYIR” olup, ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz tavsiyedir…

bu 1040tl konusuna ek olarak bundan sonraki nisandaki ödeme

arkadaşlar ab fonunda kredisi bursa dönüşenler için: Söz konusu bursunuz Kasım-2012 ayından itibaren başlatılmıştır. Tarafınıza daha önce öğrenim kredisi olarak ödenen Kasım-2012 ayı ödemesi bursa dönüştürülmüş olup, Aralık-2012, Ocak-Şubat-Mart 2013 ayları peşin olarak (260×4=1.040-TL) hesabınıza yatırılmıştır.

Adınıza yapılacak ikinci ödeme, Nisan-2013 ayında gerçekleştirilecek olup, ödenecek tutar Nisan-Mayıs-Haziran 2013 aylarını kapsayacak şekilde (260×3=780- TL) yine peşin olacaktır. kyk sitesinden alıntıdır.

burs fiyatları 2013 ile ilgili merak ettikleriniz ve sorularınızı aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz…

[stextbox id=”info”]2013-2014 Yılı Burs, Öğrenim Kredisi ve Yurt başvuru tarihleri ile şartları[/stextbox]

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″]
  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 359 YORUM
  1. burhan dedi ki:

    madem 480 tl yatmayacak başbakan televizyona çıkıp nie diyor ben 280 tl + 200 tl de yemek parası verecem diye gidiyoruz bakıyoruz 280 tl öğrencinin 3 temel ihtiyacı var fotokopisi yemeği yolu bunu 280 tl ile karşılayanı ayakta alkışlarım ben….

  2. fatma dedi ki:

    arkadaşlar ben ilk kredimi 8 ocakta aldım yarın 7 sinde mi yatırılcak krediler yoksa yine 8 inde mi?

  3. kübra dedi ki:

    merhaba. sömestra da burs yada kredi başvurusu yapabiliyormuyuz?

  4. büşra dedi ki:

    ya ocak ayında kredisi yatmayan öğrenciler şubatta kredisini çekerken ocağın kredisini de alacak mı?yoksa sadece şubatınkini mi

  5. ozlem dedi ki:

    @yasemin
    benim kredi no dahi bulunamadı diyor başvuru belegelrimi 1 ay önce teslim etmiştim oysa ki

  6. ozlem dedi ki:

    ben burs belgelerimi 10 aralıkta teslim ettim üstünden 1 ay geçmesine rağmen kyk sisteminde kredi no bulunamadı yazıyor nedeni ne olabilir bursumu alabilecekmiyim bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler

  7. sungur dedi ki:

    artı ekstra basvuruya gerek yoksa kaç gün içinde nereden alacağız kartı ?

  8. sungur dedi ki:

    bankamatik kartı için ekstra başvuruya gerek var mı ?

  9. buket dedi ki:

    benim 8 şubat tarihinde öğrenim kredim yatacak.. fakat ocakta almadığım parayı da verecekler mi? bilgilendirirseniz sevinirim. teşekkürler..

  10. aaslan dedi ki:

    2013 KYK ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURULARINI NEZAMAN YAPICAZ BU KONUDA HİÇBİYERDE BİŞEY BULAMADIM HEP KAÇIRIYORUM YARDIMCI OLURMUSUNUZ

  11. merve dedi ki:

    @egitimdunyasi benim de kübra aynı şekilde. hazırlığı atlamama rağmen 14.820 liralık senet imzaladım. aynı sınıftan arkadaşım 11.700 liralık imzaladı. sebebi ne olabilir. ne yapmam gerekiyor, bunu düzeltemez miyim?

  12. handan dedi ki:

    ben ara sınıfım bu yıl basvurdum .ama bankada para yatmamış dediler.bende aynı miktar paraya imza attım niye bu ay değil şubatta başlıyor anlamadım.iki ayı birlikte mi şubatta verecekler?

  13. egitimdunyasi dedi ki:

    @Qnizam
    lütfen yazımızı ve yorumları okuyup öyle soru yazın….

  14. Qnizam dedi ki:

    benımde bursum yatmadı yahu.geçen ay 1040 almıstım bu ay kesıldı parayıda yedık sıfır kaldık yahu bu durum hakında bılgısı olan var mı 3 ay boyunca burs yatmayacak mı artık?

  15. egitimdunyasi dedi ki:

    @ali
    eğer sistemdede gozukuyorsa en yakın ziraatten gidip çekebilirsiniz tabi önce kart başvurusu felan yapacaksınız ama anladığım kadarıyla paranız yatmış hesabinizda….

  16. egitimdunyasi dedi ki:

    @Burak
    kusura bakmayın atlamışım heralde malum yoğunluk fazla olunca…..
    normalde yatması lazım problemsiz. bir ihtimal ama belki 8 inde yatmis olabilir ama yatmadi ise kyk müdürlüğünü arayıp neden yatmadigini ve neler yapılması gerektiğini hakkında detayli bilgi isteyin. Aldığınız cevabı burada paylaşırsanız diğer arkadaşları bilgilendirme adına memnun olurum

  17. ali dedi ki:

    ya ben 24 aralıkta yatırdım bana şubata sarkabilir dediler burs sorgulama sistemine baktım 08.01.2013 yatırılan miktar 280 tl diyor acaba ocakta alabilir miyim 24 ünden önce yatıran arkadaşlarınkine de baktım tarih aynı???

  18. Burak dedi ki:

    ben cevap alamadım??

  19. egitimdunyasi dedi ki:

    @kübra
    sizde hazırlık varsa ondanda kaynaklanmis olabilir….

  20. egitimdunyasi dedi ki:

    @ceren
    evet alabilirsiniz bu banka kartı sonuçta tüm bankalarla geçerli olan şartlar geçerli ….

  21. müge dedi ki:

    bu ne sacmalık ogrencıye bırden para yatırdılar ve ocakta sıze tekrar burs yatacak dedıler herkes parasını harcadı ve bunu dıyen kyk sımdı ne olcak halımız herkesın parası bıttı bı daha bıze para hıc yatmayacak…

  22. kübra dedi ki:

    arkadaşlar ben bu sene kredi almaya başlıyacağım. 14.820 liralık senet imzaladım..benimki 4 yıllık..diğer 4 yıllık arkadaşlarımdan bazıları 11.700 liralık senet imzalamış. 5 yıllık bi arkadaşım da benim imzaladığım kadar imzalamış.. benimkinde mi bi karışıklık var anlamadım* neye göre ayarlama yapıyorlar? yardımcı olursanız sevinirim..

  23. ceren dedi ki:

    peki biz şimdi başka bir ildeki ziraat bankasından alabilir miyiz krediyi ? cevaplarsanız çok sevinirim

  24. egitimdunyasi dedi ki:

    @reyhan eker

    @şeyma
    lütfen yukarıdaki yaptığım açıklamaları okuyun orada sorularınız in cevabı detaylı bir şekilde verilmiştir….

  25. Burak dedi ki:

    Ben 3 yıldır ö.kredisi alıyordum sorunsuz her ayın 7 sinde yatardı. Bu ay yatmadı bana hiç bir neden de bulamıyorum bu 1040 olayı da olmadı bende. Yardımcı olabilir misiniz?

  26. reyhan eker dedi ki:

    ikinci sınıf ögrencilerine yatırılan 1040 tl lık paranın nerden geldiğini bilmek istiyorum?
    hesabımıza yatırılan 1040, tl lik parayı cektiğimiz için ocak ayının parasını alamıyacak mıyız?

  27. umut dedi ki:

    bana geçen ay 1040 tl falan YATMADI.. bu saçmalık ne bilmiyorum ama benimde param yatmadı bu ay bilgi verende yok..

  28. şeyma dedi ki:

    Şimdi bu 1040 lra yatan ögrencinin kredisi burs mu oldu? Yani mezun olduktan sonra biz bu parayı ödeyecek miyiz ödemeyecek miyiz?

  29. yeliz dedi ki:

    Kredi Yurtlar Kurumu maddi durumu iyi olmayan fakir ailelerin çocuklarına AB projesi Fonu kapsamında hesaplarına aralık ayında 1040 tl yatırdı. Ancak 1040 tl ödeme yapılan öğrencilere Ocak ayı burs – kredi ödemesi henüz yapılmadı ve nisan ayına kadar da yapılmayacağı söyleniyor. Şimdi bende bu olaydan zarar gören bir öğrenci olarak size şunları söylemek istiyorum ve bu konuyu takip etmenizi sizden rica ediyorum.

    1-Bu 1040 tl AB fonu kapsamında verildiyse neden öğrencinin nisana kadar HAKKI olan ödemeler yapılmayacağı duyruldu

    2- Yok eğer AB fonu kapsamında değilde KYK ‘nın kendi insiyatifiyle öğrencilere toplu ( 4 ay ) burs-kredi ödemesi yapıldığı yönünde ise;

    bu neden eski zamsız tutar olan 260 TL üzerinden hesaplandı. Normali ise 260 + 280*3 olmalıydı .

    3-Hiç bir öğrencinin bana toplu ödeme yapılsın yönünde teklifi ve isteği olmadığı halde neden böyle keyfi bir uygulamaya gidildi.

    3-20.000 öğrenciye verildiği övünülerek anlatıllan bursun 3 ay toplam 60 TL si öğrenciden çalınmamışta nedir ?

    4-Bu açıkça bir hırsızlık olduğu halde neden en küçük bir açıklama dahil yapılmıyor bu kurumdan biz öğrenciler olarak anlam veremiyoruz.
    Resmen 10 bin erkek 10 bin kız yontulacak tavuk buldular ve bi güzel yonttular sırf 20 tl zamdan kar yapmak için bizim devletimizde böyle bi devlet böyle bi millet öğrenci adamında sırtından geçindinizya helal olsun.

  30. Mustafa dedi ki:

    Peki ya ziraat bankası kartımız yok ise bu ödemeyi T.C kimliğimizle alabilir miyiz ?

BİR YORUM YAZ