Egitim-Dünyası

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

2013 Öğrenim Kredisi ve Burs Ücretleri – Başvuru ve ödeme tarihleri

kyk_yurtkur_burs_ve_ogrenim_kredisi_basvuru_sonuclari_aciklandi2013 Burs ücretleri, Burslar ne kadar arttı 2013, Burs başvurusunda bulunabilmek için ne gerekli, kredi alabilmek için  taahhüt senedi nasıl alınır,2013 kyk burs ücreti, 2013 Burs fiyatı ne kadar, 2013 kredi ücreti ve taahhüt senedi hakkında tüm detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

 

7 Ocak 2013 tarihinden itibaren verilmeye başlanacak öğrenim kredisi ve burs ücretleri zamlı olan fiyatları belli olmuştur. Buna göre geçen sene 260 tl olan bu ücret, %8 artış ile 280 TL‘ye çıkarıldı. küçük bir artış olsada öğrencilerin yüzü gülecek gibi

  • Burs veya kredi hesabınıza her ay 280 tl yatırılacaktır.
  • Kredi ve burslar Ziraat Bankasından alınabilir.
  • Bu arada kredi ve burs almadan önce noterden taahhüt senedi almalı ve bölgenizdeki Yurtkur’a götürmelisiniz.(belgenin alımı yazının devamında detaylıca açıklanmıştır)
  • Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

 

Yurtkur’dan (KYK) Burs ve öğrenim kredisi kazanan öğrenciler Noter’den kendi adlarına Taahhüt Seneti çıkarmalı ve Yurtkurun bölgedeki herhangi bir yurduna veya posta adresine bu belgeyi ulaştırmalıdırlar.

Taahhüt Senetlerini Nereden Alabilirim ?

Yakınınızdaki bir noterden. Bulunduğunuz çevredeki noterleri ve telefon numaralarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Belgenin iletilmesi için son tarih: 28 Şubat 2013

Taahhüt Senetini kime göndereceğim ?

Kurumun Bölge ve/veya Yurt Müdürlüklerine elden teslim edilebilir, Bölge ve Yurt Müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise Kurumun “Söğütözü Mah. 2176 Sok. No:25 Çankaya/ANKARA ” adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığına posta ile gönderilecektir.

Taahhüt Seneti göndermezsem ne olur ?

Burs-Kredi Taahhüt Senedini noterde tanzim ve tasdik ettirmeyenler ile belirlenen süreye kadar Kuruma vermeyenlere burs, kredi verilmeyecek olup,ayrıca bildirim yapılmayacaktır.

Burs veya Krediler ne zaman ödenecek ?

Burs veya öğrenim kredisi ödemeleri, öğrencilere her yılın Ocak ayından başlamak üzere her ayın 7 sinde aylık olarak yapılacaktır.

BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 TARİHİNDE TC ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN YAPILACAKTIR.

TARİHLERİN DİKKATLİ OKUNMASI VE İŞLEMLERİN SON GÜNE BIRAKILMAMASINI HATIRLATMAK İSTERİZ. SON GÜN HEM BİR AŞIRI YOGUNLUK OLACAK HEMDE YOĞUNLUKTAN DOLAYI YETİŞTİREMEME GİBİ BİR TALİHSİZLİK

HESABINA 1040 TL YATAN ÖĞRENCİ LERİN  DURUMU

 YAŞABİLİRSİNİZKYK, Avrupa Birliği Burs projesi kapmasında birtakım yeni uygulamalara gitti. Şöyle ki bursu kesilen son sınıf öğrencilerine Aralık ayı itibari ile ödeme yapacak. 10 bin kız ve 10 bin erkek olmak üzere toplamda 20 bin öğrenciye Aralık ayı itibari ile ödeme yapılacak. Aralık ayı ödemesi + Avrupa Birliği fonundan gelen 3 aylık ödeme olan bu özel durumdaki öğrenciler bir sonraki ödemesini Nisan 7′de “260 TL+ yeni yıl zammı” olarak alacak. Zira 1040 TL / 4 ay = 260 TL / ay şeklinde olduğu da bu durumu doğrulamaktadır.

Bu nedenledir ki “Ocak ayında ödeme yapılacak mı?” sorusunun cevabı “HAYIR” olup, ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz tavsiyedir…

bu 1040tl konusuna ek olarak bundan sonraki nisandaki ödeme

arkadaşlar ab fonunda kredisi bursa dönüşenler için: Söz konusu bursunuz Kasım-2012 ayından itibaren başlatılmıştır. Tarafınıza daha önce öğrenim kredisi olarak ödenen Kasım-2012 ayı ödemesi bursa dönüştürülmüş olup, Aralık-2012, Ocak-Şubat-Mart 2013 ayları peşin olarak (260×4=1.040-TL) hesabınıza yatırılmıştır.

Adınıza yapılacak ikinci ödeme, Nisan-2013 ayında gerçekleştirilecek olup, ödenecek tutar Nisan-Mayıs-Haziran 2013 aylarını kapsayacak şekilde (260×3=780- TL) yine peşin olacaktır. kyk sitesinden alıntıdır.

burs fiyatları 2013 ile ilgili merak ettikleriniz ve sorularınızı aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz…

[stextbox id=”info”]2013-2014 Yılı Burs, Öğrenim Kredisi ve Yurt başvuru tarihleri ile şartları[/stextbox]

[stextbox id=”info” bcolor=”1208f6″]
  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 359 YORUM
  1. ismail dedi ki:

    merhaba iyi akşamlar ben 25 ocakta kyk’ya noterden aldığım belgeleri teslim ettim ocakta alabilmek için son gün ne zamandı bilmiyorum yarın alabilir miyim krediyi henüz ziraatla herhangi bi iletişime geçmedim bankamatik kartım da yok?

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      @nilgün

      @ismail
      YENİ BAŞVURUDA BULUNMUŞ VEYA BULUNMAKTA OLAN ARKADAŞ LAR
      BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 TARİHİNDE TC ZİRAAT BANKASI ŞUBESİNDEN YAPILACAKTIR.

  2. egitimdunyasi dedi ki:

    @ece
    eğer ara sınıf saniz ve geçen ay yukarıda acikladigimiz gibi 1040 tl almadiysaniz bugün yatmasi gerekirdi eğer yatmadiysa yarın ilk iş olarak kyk ile irtibata geçin (yarın ama bir ziraat hesabınızi kontrol de edin ne olur ne olmaz )

  3. nilgün dedi ki:

    ben de burs başvurusu yaptım 8 ocak ta mı alcam paramı ve de almak için ne yapmam gerekiyo bilgilendirirseniz sevinirim arkadaşlar şimdiden çok reşekkür ederim:D

  4. ece dedi ki:

    ben de ara sınıfım ve bursumu 8 ocak ta mı alcam?almam için ne yapmam gerekiyor bilgilendirirsenz sevinirm

  5. egitimdunyasi dedi ki:

    @kredi
    yukarıdaki cevabimdada açıkladıgim gibi bu herkes için geçerli değil sadece 20 bin kişi için geçerli ve bu 1040 tl Aralık ayında hesabına yatanlar için geçerli… geçen ay hesabinizda bu kadar para yoksa siz o 20 bin kişiden değilsiniz demekki….

  6. kredi dedi ki:

    bu 1040 lira olayı nedir anlamadım şimdi bize 1040 ödenecek ve önümüzdeki 4 ay para verilmeyecek mi? ya da bu 1040 lira ekim kasım aralık ocak parası mı.. ? nedir bu iş daha çekmedim bilgilendiriseniz sevinirim.

  7. egitimdunyasi dedi ki:

    @krl
    verdiyseniz tamam ama hemen sisteme girilmiyor yakında girilir merak etmeyin (devlet kurumları bu kadar yüklenme karşısında hemen sisteme girememeleri normal)

  8. egitimdunyasi dedi ki:

    @özlem
    sizin adınıza üzüldüm maalesef bu sistemler böyle yürüyor hem sormadan senin adına yapılır hemde sorguladiginda suçlu olursun genelde bu tür şeylerde yapılacak pek bitseydi yoktur… sınav haftasında bunları çok düşünmeden sınavlara çalışmamız lazım size başarılar….

  9. krl dedi ki:

    kyk taahüt senedini verdim sistemde kredi no bulunamadı diyor ne yapmam lazım

  10. özlem dedi ki:

    arkadaşlar gençlik ve spor bakanlığını aradım ayrıca birde fırca yedim işte böyle hizmet veriyorlar bunlar kadın avazı çıktığı kadar bağırarak ve hakaret ederek konuşuyor velhasıl diğer bursu 7nisanda alacakmışız tekrar öğrenim kredisini tekrar almak isteyenlerde 1300 tl bankaya yatırıp dilekçe vermeleri gerekiyormuş anlayacağınız parasız pulsuz bi 4 ay bekliyor bizi

  11. özlem dedi ki:

    hiç bişey anlamadım bu işten biz devletten 1040 tl istemedik yatırdılar hiç bi açıklama yapmadan daha sonra burs alacaksınız dediler biraz rahatladık şimdi para vermiyolar istemiyorum böyle burs ben aylık kredimi geri versinler 4 ay para almadan nasıl yapıcaz bunu düşünen yok şikayet edebileceğim kredimi geri isteyebileceğim bi kurum veya site var mı bilgisi olan cevap atsın lütfen kafalarına göre iş yapıyorlar allah kahretsin böyle sistemi final haftası parasızlık mı çekicez yoksa ders mi çalışıcaz

  12. egitimdunyasi dedi ki:

    @rabia
    normalde yatması lazım acaba size de daha önce 1040 tl lik bir ödeme oldumu? olduysa yorumlarda bunu cevapladik….

  13. rabia dedi ki:

    ben 2011den bri katki krdisi alıyorumda 4yıllık okuyorum her ay 7 sinde yatıyodu suan yatmamış 8demı yatıcak bilgisi olan cewaplasın?

  14. egitimdunyasi dedi ki:

    @filiz
    eğer kredi veya burs çıktığı halde almak istemiyorsaniz hiç bir başvuruda bulunmazsaniz burs veya kredi alamazsınız . yani açıkçası hiç bir şey yapmayın ..

  15. egitimdunyasi dedi ki:

    @özlem

    @mustafa
    @gizem
    KYK, Avrupa Birliği Burs projesi kapmasında birtakım yeni uygulamalara gitti. Şöyle ki bursu kesilen son sınıf öğrencilerine Aralık ayı itibari ile ödeme yapacak. 10 bin kız ve 10 bin erkek olmak üzere toplamda 20 bin öğrenciye Aralık ayı itibari ile ödeme yapılacak. Aralık ayı ödemesi + Avrupa Birliği fonundan gelen 3 aylık ödeme olan bu özel durumdaki öğrenciler bir sonraki ödemesini Nisan 7′de “260 TL+ yeni yıl zammı” olarak alacak. Zira 1040 TL / 4 ay = 260 TL / ay şeklinde olduğu da bu durumu doğrulamaktadır.

    Bu nedenledir ki “Ocak ayında ödeme yapılacak mı?” sorusunun cevabı “HAYIR” olup, ayağınızı yorganınıza göre uzatmaniz tavsiyedir…

  16. filiz dedi ki:

    merhabalar ben ara sınıf öğrencisiyim burs başvurusunda bulundum ve kredi çıktı.ve ben kredi almak istiyorum.daha başvurmadım şimdi 28 şubata kadar süremiz var mı?yanıtlarsanız sevinirim.

  17. gizem dedi ki:

    bana da geçen ay 1040 lira yattı bursum geri ödemeliydi bu ay para yok madem bu ay yatmayacaktı neden daha önceden bilgi verilmedi :@

  18. özlem dedi ki:

    benim öğrenim kredim yatmadı geçen ay 1040 tl yatmıştı yanlız imza attığımız miktarı toplu verdiklerini ve kredimin bursa dönüştüğünü söylemişlerdi bunun sebebini öğrenebilir miyim?bursa dönüştüyse bursum nerde krediyse kredim nerde ?

  19. mustafa dedi ki:

    Evet benim param yatmadı

  20. yasemin dedi ki:

    arkadaslar parası yatmayan varmı aranızda

  21. egitimdunyasi dedi ki:

    @Raşit
    sizin durumunuzu şöyle aciklarsak; devlet size bir nevi banka gibi kredi veriyor ama bunu sizden mezun olduğundan sonra talep ediyor yani bu paranın yıllık tefe tüfe deki değişimine göre sizden farkinida istiyor. yada basit bir dille sizden parayı faizi ile tahsil ediyor….

  22. egitimdunyasi dedi ki:

    @….
    sizin durumunuzu net bir şekilde anlamış değilim biraz daha açıklayıcı olursanız sevinirim ….

  23. Raşit dedi ki:

    Peki biz neden 2 yıllık olmamıza rağmen 8580 liraya imza attık 24 aya vursak 280 liradan 6720 lira yapıyor ve biz bu 8580 liralık senedi imzaladık yani o parayı bizden alacaklar. 1860 lira fazladan ödemiş olacağız. bu durumu açıklayabilir misiniz? kafama takılan bi konu bu…

  24. .... dedi ki:

    yatmadı burs falan ya ve ben geçen senede alıyordum gecen ay 1040 yatırdılar bu ay da kestiler biz istemedik ki fazladan para falan ne saçmalık bu ya…!!!

  25. sbnem dedi ki:

    şimdi biz ne kadar burs alacaz??

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      yazımızda belirttiğimiz üzere her ayın 7 sinde 280 tl ziraat bankasindaki hesabınıza yatırılacaktır…..

  26. burçin dedi ki:

    arkadaşlar ben bu yıl mersin üniversitesini kazandım kaydımı filan yaptıdım fakat bazı yetersizliklerden dolayı gitmedim okula. bu süre zarfında bana öğrenim kredisi çıktı. ben suan ç.kalede ikamet ediyorum. yarınkı yani 7 ocakta alacağım ocak ayı kredisini illa mersindenmi almam gerek yoksa kredi no ve tc kimlik no mu bildirirek ç.kaledeki ziraat bankalarındanda alabilirmiyim ödemeyi? lütfen yardımcı olun .

    1. egitimdunyasi dedi ki:

      eğer başvuru islemlerini yaptıysanız elinizdeki ziraat kartıyla herhangi bir ziraat şubesinden sorunsuzca çekebilirsiniz..zaten bu para sizin banka hesabınıza yatmaktadır….

  27. egitimdunyasi dedi ki:

    @mert

    BURS-KREDİ TAAHÜT SENETLERİNİ 25 ARALIK 2012 TARİHİNE KADAR VERENLERİN BURS VE ÖĞRENİM KREDİSİ ÖDEMELERİ 08 OCAK 2013 TARİHİNDE, 25 ARALIK 2012 TARİHİNDEN SONRA VERENLERİN İSE 08 ŞUBAT 2013 tarihinde alacaklardir

  28. egitimdunyasi dedi ki:

    @fatma şehirli
    Bu yıl ilk kez KYK’dan burs alan Öğrencilerin aklına bu tarz bir soruyu kim sokuyor ama, haksız da sayılmazlar. Ancak, ilk kez ödeme alacak olan öğrencilerin 7 Ocak’ta tek bir ödeme alacaklarını bilmelerinde fayda var

  29. mert dedi ki:

    burs ve öğrenim kredileri ne zaman ödenecek

  30. fatma şehirli dedi ki:

    7 ocakta herkez 480 TL alacakmı??

BİR YORUM YAZ