Egitim-Dünyası

2012 KPDS (Sonbahar) Başvuru ve Sınav Tarihleri

2012 KPDS (Sonbahar) Başvuru ve Sınav Tarihleri

2012 KPDS (Sonbahar) Başvuru ve Sınav TarihleriKPDS sonbahar sınav tarihleri,kpds başvuru 2012,ösym Kpds 2012 Sonbahar sınavı başvuruları,KPDS başvuru tarihleri,KPDSsınav ücreti,KPDS 2012 Başvuruları,KPDS başvuru merkezleri,Kamu Personeli Dil Sınavı başvuruları,Kpds Sınav Başvuru Tarihleri,2012 kpds başvuru tarihleri,KPDS 2012 Başvuruları Ne Zaman Alınacak hakkında detaylı bilgiler yazımızın devamındadır.

2012 KPDS (Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı) Sonbahar Başvuru ve Sınav Tarihleri

Doktora yada yüksek lisans başvurularında çoğu zaman ön koşul olan KPDS Sınavı, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından senede iki kez yapılmaktadır.İlkbahar ve sonbahar dönemi sınavları olmak üzere iki kere yapılır. ilkbaharda olan sınav 20 Mayıs 2012 Pazar günü yapıldı. Önümüzdeki günlerde 2012 Kpds sonbahar sınavı yapılacaktır.Ösym tarafından önceden belirlenen takvime göre Sonbahar dönemi kpds başvuruları aşağıda belirtilmiştir.

[stextbox id=”download”]Kpds 2012 Başvuruları tarihi Sonbahar : 8 Ekim – 17 Ekim 2012[/stextbox] [stextbox id=”info”]2012 KPDS Sonbahar Sınav Tarihi : 18 Kasım 2012

Kpds Sınav Başvuru Ücreti40 TL

Kpds Sınav Başvuru Merkezleri :ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri, Üniversite Rektörlükleri, www.osym.gov.tr

[/stextbox]

Sınav, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince,Danimarkaca(Danish Dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch Dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca’dan yapılacaktır. Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli sorulardan oluşan testler kullanılacaktır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dilbilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Sınav yapılacak diğer dillerde sınav Türkçeye ve yabancı dile çeviri şeklinde yapılacaktır.

2012-KPDS Sonbahar Dönemi

 Başvuru Kılavuzu

 Aday Başvuru Formu

 Başvuru İşleminde Adayların İzleyeceği Yol

 Başvuru Merkezleri

 Adres İline Göre Tercih Edilebilecek Sınav Merkezleri

Sınavın Değerlendirmesi Nasıl Olacak:

                  Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayarla değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır. Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testte hatalı soru bulunduğu
takdirde ilgili testi cevaplayan tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden KPDS puanları hesaplanacaktır.Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM’de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 – 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 – 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 – 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

KPDS Sınav Ücretinin yatırılacağı Bankalar;

  • T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • VakıfBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • Akbank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • DenizBank’ın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
[stextbox id=”info”]

 

  • egitim-dunyasi.net olarak sizin için hazırladığımız yazımızla ilgili sorularınızı ve merak ettiklerinizi aşağıya yorum olarak yazabilirsiniz
[/stextbox]
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ