Egitim-Dünyası

2012 Ağustos Öğretmen Atamaları ve Atama Kılavuzu

2012 Ağustos Öğretmen Atamaları ve Atama Kılavuzu

2012 Ağustos Öğretmen atamalarında 40 bin öğretmen ataması yapılacak. 2012 Ağustos ayı öğretmen atama başvuru kılavuzu ne zaman yayınlanacak ?  2012 Ağustos Öğretmen Atama Kılavuzu Ne Zaman Yayınlanacak. İşte Detaylar :

öğretmen atamalarında en çok merak edilen konulardan birisi olması sebebiyle branşlara dağılım önemtaşıyor.

2012 Ağustos 40 bin öğretmen atamasında 

a-    Alan(branş) dağılımı nasıl olacak? 

2012 Ağustos 40 bin öğretmen atamasında lise branş öğretmenlerine 4+4+4 nedeniyle sürpriz kontenjanlar verilebileceğini düşünmekteyiz, branş kontenjanları kılavuzun açıklanması ile dahada belli olacak.

b-    Alan(branş) taban puanları olacak mı? 

Şubat atamasında öğretmen atamalarında ilk defa branşlara taban puan şartı konulmamıştı, Ağustosatamasında MEB’in branşlara taban puan şartı koyup koymayacağı ise kılavuzun yayımlanması ile ortaya çıkacak.

c-     Kurumlar arası atama kontenjanı olacak mı? 

Atama ve Yer Değiştirme yönetmeliğinde yer alan “Açıktan ilk atama, kurum içi ve kurumlar arası ilk atama, Millî sporcuların ataması, Bedensel engellilerin ataması” http://www.tesetturportal.com/sal-modelleri şeklinde öğretmen atama çeşitlerine belirli sayıda kontenjan ayrılması gerekmekte; oysa şubat ayında yapılan 17 bin öğretmen atamasında bu kontenjanlar maalesef bu atama çeşitleriyle başvuruda bulunacaklara ayrılmadı ve mağduriyete yol açtı.

4-   Boş kalan kontenjanlar olacak mı? 

Her öğretmen ataması sonrasında ciddi sayıda boş kalan kontenjanlar oluyor. Bakanlığın kılavuzu yayımlamadan önce mevcut başvuru yapacak aday sayısı konusunda düzgün bir çalışma yapması ve alternatifler üzerinde durması binlerce öğretmen adayının daha mesleğini yapmasını sağlayacaktır.

ama genel olarak degerlendirirsek atamaları

Sınıf öğretmenliği öncelik ve ağırlığını korurken İngilizce ve Beden Eğitimi branşları da öncelik taşıyacak branşlar olacak. Bu seferki atamaların ilk özelliği taşıyacak yanı seçmeli dersler için atamaların yapılmasının planlanması kanaatindeyiz.

Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu Ağustos2012 ismini taşıyacak olan kılavuz 2012 KPSS Lisanssonuçlarının ÖSYM tarafından açıklanmasının ardından MEB tarafından yayımlanması bekleniyor

Öğretmen Atama Kılavuzu 16 Ağustos 2012  yayınlandığında sitemize eklenecektir.

2012 Ağustos ayı öğretmen ataması , Ağustos 2012 öğretmen atama kontenjanları ve sayısı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ